7 Şubat 2012 Salı

Mantı Çorbası ( Mantı Suyuna Çorba )


Kışın vazgeçilmezidir çorbalar. Birazdan tarifini vereceğim bu çorba oldukça uyduruk ama bir o kadar da besleyici. Çünkü geçen gün evde mantı yaptım ve doğal olarak haşladım ve mantıları haşladığım suyu atmaya kıyamadım. Değerlendiririm diye ertesi güne bıraktım. Ertesi günse bu sudan en iyi bir çorba olacağına karar verdim. Bende az sonra tarifini vereceğim malzemeleri oldukça ilginç çorba oldu. İyi ki de yapmışım. Sizde mantı suyunuzu değerlendirmek isterseniz işte size fırsat.

Malzemeler:
  • Mantı suyu (mantı haşlamasından kalan :) )
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz, karabiber, nane
  • Tereyağı
  • Su
Yapılışı: Mantıyı pişirdiğiniz suyu ertesi gün muhtemelen biraz koyulaşmış olarak bulacaksınız. Suyun koyuluğunu ağız tadınıza göre açabilirsiniz. Yalnız unutmayın çorbanın terbiyesi için bir kaşık un kullanacağımızdan suyun miktarını ona göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Sonuç olarak terbiye de bir miktar koyuluk verecektir. Su ilavesi yapılmış mantı suyunuz kaynamaya çıkınca bir kasede dövülmüş sarımsak, sıkılmış limon suyu, yoğurt ve unun karıştırılmasıyla hazırlamış olduğunuz terbiyeyi çorbanıza ilave ediyorsunuz. Tabiki de yoğurdun kesilmemesi için kaynamakta olan sudan kasemizdeki karışıma ilave edip terbiyeyi ılıtarak tencereye ilave edersek daha iyi bir kıvam elde ederiz. Terbiyeyi ilave ettikten sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. İsterseniz servis yapmadan istersenizde çorbayı kapatır kapatmaz ayrı bir tencerede tereyağı ve naneyi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...