24 Kasım 2015 Salı

Talaş Böreği




Aslında yapımi son derece basit ve bilindik olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Talaş böreği hem yapimi kolay hem de lezzetli bir börektir. Ana yemek gibi sunulabilir ara sıcak olarakta. Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
. 1/2 kg kuşbaşı et
. 1 büyük kavanoz garnütür
. 1 paket milföy hamuru
. 1 yumurta sarısı
. Tuz
. Karabiber

Yapılışı:
İlk olarak eti tavada az sıvı yağda kavurarak pişiriyoruz. Et iyice pişip, yumuşayınca içerisine garnitürü ilave ediyoruz. Bir kaşık kadar da tereyağı ilave edip, 1 dakika kadar hepsini harmanlayıp ocağın altını kapatıyoruz. Harcımızı bir kenara ılınması için alıyoruz. Bu arada milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, yumuşamalarını sağlıyoruz. İç harcımız ılınınca ve milföy hamurlarımız yumuşayınca ikisini birleştirmeye başlıyoruz. Milföy hamurlarını elimizle çok az açıyoruz, ortasına dilediğimiz kadar harcımızdan koyup, milföyün uçlarını karşılıklı çarpraz olarak birleştiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye böreklerimizi dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...