Sandviç Kurabiyeler :)


 
Bugün size dün kaşla göz arasında oğlumdan kah kaçarak kah onunla birlikte yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Gerçi başka bir şey yapmak için yola çıkmıştım ama düşündüğüm gibi olmayınca yaptıklarımı sandviç kurabiye haline çevirdim. Bu tarifi sürekli takip ettiğim Hünerli Bayanlar Müge Hanımın reçelli kurabiye tarifini kullanarak ve eklemeler yaparak bu hale getirdim. Çünküüüüü oğlum sağ olsun aklımı karıştırınca böyle bir yenilik çıktı ortaya :) Umarım beğenirsiniz. Resimler aceleyle ve çok acemice çekildi. İlerleyen zamanlarda daha iyilerini çekeceğim inşallah. :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 150 gr margarin ve ya tereyağı ( yumuşatılmış )
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2 tatlı kaşığı kakao
Arası için dolgu:

  • 100 ml krema ( yaklaşık bir çay bardağı )
  • 1,5 adet kare sütlü yada bitter çikolata
Yapılışı:

Yumuşamış margarini ve pudra şekerini bir kapta yoğurun.Yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam edin. Başka bir yerde kalan tüm toz malzemeleri karıştırın ve tüm toz malzemeleri (un, nişasta, karbonat, tarçın, zencefil, kakao) margarinli karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıvam tutmaz ise nişasta ilave ederek hamuru toparlayın. Dikkat edin çok katılaşmasın çünkü hamuru dolapta 30 dk. kadar bekleteceğiz. Hamurumuz buzdolabında beklerken dolgu malzemesini hazırlayalım. Küçük bir kapta kremayı ısıtın ve kaynamadan altını kapatın. Parçaladığınız çikolataları içine ilave edin ve karıştırarak erimelerini sağlayın (Ben yarı bitter yarı sütlü çikolata kullandım.) ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilınınca dolaba atın.30 dk sonra hamuru dolaptan alın ve tezgah üzerinde merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açıp kalıp yardımıyla kesin. Kalıbınız yok ise bardakla kesebilir ya da elinizde iyice bastırarak küçük yuvarlaklar yapabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri yerleştirin ve 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.Fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. İlk çıktıklarında biraz yumuşak olacaklar ama tel ızgara üzerine alıp beklettiğinizde sertleşeceklerdir. Soğuyunca arasına hazırlamış olduğunuz kremayı sürüp birbirlerinin üzerine kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar