Kremalı Mantarlı Biftek


Bir Akşam Yemeği :)
Verdiğim aradan önce eşime ve oğluma bir akşam yemeği hazırlamıştım. Size o yemekten tarifler vereceğim. Ben ara ara kremalı mantarlı bifteği yaparım. Davetlerde de kendimize özel akşam yemeklerinde de oldukça şık bir seçimdir. Yapımıda oldukça kolaydır. Geçelim tarifimize..
Malzemeler:  4 kişilik
  • 1/2 kg. dana biftek
  • 1/2 kg. mantar
  • 2 baş soğan
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Soya sosu
Yapılışı: 
Aldığımız biftekleri şeritler halinde doğruyoruz. Soğanları piyazlık (yarım halka) şeklinde doğruyoruz. Mantarlarıda soğanlar gibi doğruyoruz. Tenceremize ya da tavamıza doğrayıp hazırladığımız etlerimizi alıyoruz. Sıvı yağımızı ilave ediyoruz. Önce harlı ateşte etler tavını alana kadar bir iki kez çeviriyoruz. Sonra ocağımızı kısıp, tenceremizin kapağını kapatarak kısık ateşte etin suyunu salıp çekmesini bekliyoruz. Ara ara etlerimizi karıştırıyoruz. Bu işlem yaklaşık 15 dakika sürüyor. 15 dakika sonra kapağı açıp kalan su varsa ocağıda açarak suyun buharlaşmasını sağlıyoruz. Daha sonra et yağa düşüp kavrulmaya başladığında soğanları ilave edip, soğanlar ölene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlardan sonra mantarları ilave edip mantalar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Mantarlar da piştikten sonra kremamızı ve soya sosunu (2 yemek kaşığı) ilave ediyoruz. Karabiber ilave etmeyi unutmuyoruz. Bu arada soya sosu koyduğumuz için tuz ilave etmesek de oluyor ama tuzlu sevenler tadına bakarak tuz ilave edebilirler. 1-2 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Afiyet olsun....

Sebze Garnitürleri


Yemeğin yanında sunduğum bu garnitürleri buharda pişirdim. Bezelye, brüksel lahanası ve havucu bir tel süzgüye koydum tencerenin dibine sebzelere değmeyecek şekilde su ilave edip, tencerenin kapağı kapalı halde 15 dakika tuttum. Sonrada tavaya çok az zeytinyağı koyarak sebzelerimi soteledim. Her türlü sebze garnitürünüzü bu şekilde hazırlayarak et yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Yorumlar