Haydari


Yine yılbaşı sofrasından bir lezzet. Yine yapımı çok basit olan ama sofralarda şık duran bir meze. Bu arada fotoğraf için kusura bakmayın. Çünkü haydarinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Bu fotoğrafı da masanın genel görüntüsünden kese kırpa ancak bu kadar yapabildim. :)

Malzemeler:
  • Kese yoğurdu
  • Sarımsak
  • Dere otu
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Gördüğünüz üzere hiç miktar yazmadım. Çünkü belli bir miktarım yok benim. Genelde yemekte bulunacak kişi sayısına göre göz kararı yapıyorum. Sizde keyfinize göre miktarları ayarlayabilirsiniz. Sarımsakları dövün, dere otunu kıyın ve yoğurda ilave ederek güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.

Öneriler:
  • Dere otu yerine taze nane kullanarak da yapabilirsiniz. O şekilde de gayet hoş oluyor.
  • Mümkünse haydari yaparken kese yoğurdundan şaşmayın. Diğer yoğurtlar sulanma yaptığından bu tadı ve kıvamı tutturamıyorsunuz.
  • Bazen haydariye rendelenmiş salatalık da ilave eden oluyor. O da lezzetli oluyor ama o daha çok susuz cacık gibi oluyor.

Yorumlar