Kuru Börülce Salatası


 Babamın Tarifi ve Yapımı İle .....
Bu tarif ve yapım tamamen babama ait. Kendisi çok leziz ve görselliği muhteşem salatalar yapar hep. Bu salata da onlardan biri. O kadar çok uğraşır ki anlatamam. Her malzemeyi ayrı ayrı soyar, kıyar, doğrar. İşi bittiğinde ortaya çıkanı yemek değil seyretmek istersiniz. Eğer görselliği bozup da yemeye karar verirseniz bu sefer de kendinizi yemekten alamazsınız çünkü çok lezzetli olmuştur. Bu şekilde yakaladığım başka yaptıkları da olursa babamın onları zevkle yayınlamaktan kendimi alamayacağım. Babama saygılarımla .... :)


Malzemeler:
  • Yarım kilo kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Dere otu
  • Roka
  • Mor lahana
  • Limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Börülceleri düdüklü tencerede ya da normal tencerede haşlıyoruz. Düdüklü tencerede buharı çıkmaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatmanız yeterli. Eğer daha diri seviyorsanız 15 dakika yeterli olacaktır. Normal tencerede haşlıyor iseniz damak zevkinize göre haşlanmışlığını ayarlabilirsiniz. Börülceler haşlandıktan sonra süzüp, soğumaya bırakıyoruz. Bu arada bizde soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz. Tuz ile ovuyoruz. Sonra yeşilliklerimizi doğruyoruz. (Maydanoz,dere otu,roka) Son olaraksa mor lahanamızı kıyıp malzemelere ilave ediyoruz. Börülceleri de ilave ettikten sonra hepsini harmanlıyoruz. Ayrı bir yerde limonu, zeytinyağını ve tuzu güzelce karıştırıp salatamızın üzerine gezdiriyoruz. İsterseniz ve evinizde varsa koruk suyu ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun .....

Yorumlar