Pancar Salatası


Çok faydası olan ve bir o kadar da lezzetli bir besindir pancar. Yapımı da oldukça basittir ve uzun süre buz dolabında dayanır. Birçok davetinizde çeşit olara rahatlıkla kullanabileceğiniz bir salatadır.

Malzemeler:
  • 1 kg pancar
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • Sirke
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Pancarları soyup, küp küp doğrayıp haşlıyoruz. Düdüklü tencere haşlıyorsanız, duman çıkmaya başladıktan sonra yarım saat, normal tencerede haşlıyorsanız pancarlar yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Ben genelde bu esnada tuzunu da ilave etmiş oluyorum. Böylelikle içine daha iyi işlemiş oluyor. Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba alıyoruz. Ayrı bir kapta sarımsakları dövüyoruz, limonu, zeytinyağını ve sirkeyi ilave edip karıştırıyoruz. Bir ayrıntı vermek istiyorum. Pancarların suyunu dökmüyoruz. Hatta tabağa soğuması için alırken suyunu da birlikte alıyoruz. Eğer su çok fazla ise onu bir kapta dolapta saklayabilirsiniz. Azaldıkça üzerine ilave edebilirsiniz. Ayrı bir yerde hazırladığımız sosumuzu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Salatamız hazır. Afiyet olsun ...

Yorumlar