Çikolata Keki


Bu keki hafta sonu ben uydurdum. Böyle söylüyorum ama aslında bu kek ve benzeri bir sürü tarif vardır eminim. Ben sadece farklı bir şey denemek istemiştim. Gerçi kafamda kurduğum gibi olmadı ama tadı gayet güzeldi. Böyle hafif, yoğun çikolatalı, bezemsi havası olan bir kek oldu. Çok süper tarif ettim sanırım :)))
Kısacası sizde benim gibi farklılık arıyorsanız gayet basit ve değişik bir kek ama tadı nefis emin olabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3 kare paket bitter çikolata (siz isterseniz bitter ve sütlü karışık yapabilirsiniz)
  • 1 paket krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 yumurta (yumurtalarınız büyük ise 3 adet kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1+3/4 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
İlk olarak bir kap içerisine kremamızı boşaltıp benmari usulu ısıtıyoruz. İçerisine çikolatalarımızı küçük parçalara bölüp ilave edip onlarda eriyene kadar bekliyoruz ve en son olarak da tereyağımızı ekleyip kabımızı tezgahımıza alarak karıştırarak hem tereyağın erimesini hem de karışımımızın ılınmasını sağlıyoruz. Başka bir kapta; kabımız cam olursa daha iyi olur, yumurtalarımızın aklarını bir tutam tuz ile beyaz bir köpük haline gelene kadar yaklaşık 5 dakika yüksek hızda çırpıyoruz. Sonra ılınmış olan çikolatalı karışımımıza tek tek yumurta sarılarını ilave edip çırpıyoruz.Şekeri ve vanilyayı ilave edip onları da eriyene kadar çırpıyoruz. Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karışımımıza ekliyoruz. Son olarak da hazırlamış olduğumuz yumurta aklarının içerisine karışımımızı yavaşça ilave edip bir tahta kaşık ya da spatula yardımıyla tek yönde karıştırmaya özen göstererek birbirlerine karışmalarını sağlıyoruz. Tereyağı ile yağladığınız kabınızın içerisine döküp 180 derecede ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yaklaşık 15 - 20 dakika sonra bıçak batırma yöntemi ile kontrol ediyoruz. Pişmiş ise fırından çıkarıyoruz. Afiyet olsun ....

Öneriler:
  • Dilerseniz vanilyayı 2 paket ilave edebilirsiniz. Yumurtası çok olduğundan yumurta kokusunu sevmeyenler için  vanilya  2 pakete çıkabilir ya da portakal kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.
  • Benmari usune gelince; iki adet kap alıyoruz. Yalnız bu kapların birbirlerinin içerisine girebilmeleri gerekiyor. Büyük olan kabımıza su koyup kaynatıyoruz. Diğer kabımızı da bu kaynayan suyun üzerine oturtuyoruz. Eriyecek ya da ısınacak olan malzemelerimizi üstteki kabımıza ilave edip suyun sıcaklığıyla işlemi gerçekleştiriyoruz.

Yorumlar