İki Biberli Mantar


Merhabalar efendim uzun bir aradan sonra :) Üzerimdeki ataleti yeni atabiliyorum. Uzun zamandan beridir bir türlü ne tarif ekleyesim ne de iki satır yazasım vardı. Gerçi yeni çok tarif de yoktu elimde ama yine de bir şeyler karalayabilirdim. Neyse kısmet böleymiş demek ki. Ama bu aralar yeni birkaç tarifim var elimde onları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki gayet basit hazırlayabileceğiniz, tüm etli yemekleriniz yanında garnitür olarak ya da zeytinyağlı olarak davet sofralarınızda kullanılabilecek bir yemek.


Malzemeler:
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 14-15 adet büyük mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
Mantarları ortadan ikiye bölüp orta incelikte doğruyoruz. Çok ince olmamasına dikkat edelim çünkü etli etli olduğunda ağızda daha hoş bir tat bırakıyor. Tavaya zeytinyağımızı koyup mantarları da üzerine ilave ettikten sonra mantarlar sularını salıp çekene kadar kavuruyoruz. Bu sırada soğanı piyazlık, biberleri ise kalınca halkalar halinde doğruyoruz. Mantarların üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar ve biberleri tuzu ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak da karabiberimizi ilave edip ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun ...

Yorumlar