Yoğurtlu Tavuk Kebabı


Eşim geçenlerde şirkette çıkan bir yemekten bahsediyordu. Onun anlattıklarını kafamda yorumlayarak bir yemek hazırladım. Ne çıkacağını bilmeden. Kafamdaki fikirde tüm malzemeler birbirleriyle uyumlu olsalar da bir araya gelince ne sonuç vereceklerini bilemezdim. Ama sonuç gayet güzel oldu. Gerçi pişirme aşamalarında düşündüğümden farklı yol izlemek zorunda kalsam da ki iyi ki değiştirmişim sonuç güzeldi. Umarım sizlerde beğenirsiniz

Malzemeler:
  • 1/2 kg. tavuk göğüs
  • 2 orta boy patates
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Etinin Marinesi İçin:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
Yapılışı:
Tavukları şeritler halinde doğruyoruz. Derin bir kap içerisine süt, zeytinyağı, biber salçası ve karabiberi koyup çatalla birbirlerine karışana kadar çırpıyoruz. Doğradığımız tavuklarımızı içerisine ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Kabımızın ağzını güzelce kapatıp, buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz. 1-2 saat sonra tavuklarımızı dolaptan tencereye alıyoruz. Eğer sosunuz çok ise biraz süzdürerek almakta fayda var. Tencerede yaklaşık 10 dakika orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak ve arada karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada patateslerimizi soyuyoruz ve kibrit çöpü kalınlığında incecik doğruyoruz.(parmak patatesin oldukça ince olanı). Kızgın yağda patateslerimizi kızartıyoruz. Yalnız patatesleri kızartırken tavaya çok fazla koymayın. Gerekirse 2-3 kerede kızartın ama çabuk olsun diye hepsini bir arada atmayın tavaya. Tencerede 10 dakika pişirdiğimiz tavuklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize delikli bir kaşık yardımıyla alıyoruz. Tencerede fazla olan soyu almamak için. Fırınımızın ızgarasını açıyoruz ve tavuklarımız kızarana kadar fırınlıyoruz. Yalnız dikkatli olun çok çabuk kızarıyorlar, yanabilirler :) Servis yaparken de tabağımıza önce kızarttığımız patateslerimizden koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu koyuyoruz. En üste de ızgara edilmiş tavuklarımızı koyuyoruz. Üzerini de pul biberle süslüyoruz. Afiyet olsun .....

Yorumlar

  1. buharları hala üzerinde , :)) her an ekrandan çıkıp bana gelecek gibi bekliyorum yani.ellerinize sağlık cnm

    YanıtlaSil
  2. Hiç üşenmeden ballandıra ballandıra anlatıyorsun, birde resmini çekmiş buraya koyuyorsun .. Öğlen yemeğimi bile henüz yememişken şu yaptığına bak :P

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) evet biraz dumanlı oldu ama napayım masaya yetiştireyim derken aceleden oldu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder