Muzlu Pasta



Bu pastayı annem yapar. Çok da güzel yapar. Kimse onun gibi yapamaz. Herhalde anne eli değmiş gibi denilen durum bu olsa gerek. Bu pasta oldukça kolay yapılan ama son derecede lezzetli olan bir pasta. Doğum günleri ya da misafirler için uygun ve hafif bir tatlı aynı zamanda :)

Malzemeler:

Kek için:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak aşağıya un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6-7 yemek kaşığı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya

  • İçi için 2 adet muz
Yapılışı:
Kek için gerekli malzemelerden yumurtaları cam bir kap içerisinde köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sonra şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. 1-2 dakika çırptıktan sonra sıvı yağı ilave edin bir kez daha karıştırın.Kabartma tozu ile karıştırılmış olan unu ilave edip tamamen karışmasını sağladıktan sonra kakaoyu ilave edin. İçerisine yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsi içerisine kek hamurunuzu yayın. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Hamurunuz ince bir tabaka halinde olacağından pişmesi de çok uzun sürmeyecektir.
Kek fırında iken kremamızın malzemelerinin (tereyağı haricindeki) hepsini ocağa koymadan önce bir tencere içine alıp çırpıcı yardımı ile iyice karıştıralım. Sonra ocağa alıp pişirelim, ocağın altını kapatmadan evvel tereyağını ilave edip tencerenin altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz ve kremamız soğuyunca, kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz. Yalnız bir kenarından boşluk bırakarak bu işlemi yapalım çünkü rulo halinde pastamızı sararken kremamızın tasmasını önlemiş oluruz. Kremanın üzerine de bütün halde soyulmuş muzlarımızı yerleştirip, yavaşça rulo yaparak sarıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Afiyet olsun ...

Öneriler:
  • Kekinizi fırından çıkarır çıkarmaz ıslak bir havlu ya da soğuk bir zemine alırsanız kekinizi yağlı kağıttan daha kolay ayırabilirsiniz.

Yorumlar