Mantarlı ve Kaşarlı Pilav


Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba. Gerçi bu aralar sürekli yeniden merhaba deyip uzunca süreler yok olmayı adet haline getirdim ama malum hayat şartları bazen bizi bu durumlara zorlayabiliyor. Neyse fazla sıkıntılı mevzular açmadan yemek tariflerimize geçelim :)
Bu pilav oldukça basit ama bir o kadar da şık bir pilav. Eğer pilavı seviyorsanız ve sürekli aynı tarz pilav yemekten sıkıldıysanız tam size göre bir pilav. Gelelim tarifimize :)

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 15 adet mantar
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar (üzeri için)
Yapılışı: Mantarları ince ince kıyın. Tereyağını tencereye alın, eriyince üzerine köriyi ve kıydığınız mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlar suyunu çekince üzerine iyice yıkadığınız pirinçleri ilave edip, 1-2 dakika kadar kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 bardak sıcak suyu, tuzu , karabiberi ve dilerseniz tavuk bulyonunuzu ilave edip, ocağın altını kısın. Pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra tencereyi açıp pilavı katrıştırarark havalandırın. Sonra pilavınızı fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ...

Öneriler:
  • Eğer pilavınıza bulyon ilave edecekseniz; önce bulyonu eritip pilavın tadına bakın ve tuzunu ona göre ayarlayın. Yoksa pilavınız tuzlu olabilir.
  • Ayrıca annemden yeni öğrendiğim bir bilgiyide sizlerle paylaşmak isterim :) Pilavını suyunu ilave ederken ilk bardağı soğuk su olarak koyup geriye kalan miktar suyu söylemesi :)
  • Pirinçleri pilava başlamadan önce 15-20 dakika kadar önce sıcak ve tuzlu suda bekletebilirsiniz.

Yorumlar