Sütlü İrmik Tatlısı




Yapılışı son derece basit ve bir o kadar da enfes tam yaz aylarına yakışır bir sütlü tatlı. irmik helvası olarak tercih edilir ve yenilir. Ama ben sütlü tatlı aşığı bir kişilik olarak bu tatlıyı helvadan daha çok seviyorum. Servis ederken de yanına bir iki top dondurma eklerseniz daha da güzel bir sonuç alırsınız.

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 7 kaşık ince irmik
  • 7 kaşık toz şeker
  • 1/2 yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı: Tencereye sütü, irmiği, şekeri ve tarçını koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya çıkınca içerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Tatlıyı boşaltacağımız kaseleri suyla çalkalayıp, tatlı için hazırlıyoruz. Tatlının altını kapatıp, kaselere boşaltıyoruz. Soğuyunca kaseleri dolaba alıp iyice soğumasını sağlıyoruz. Servis ederken kaseleri servis edeceğimiz tabağa ters çevirip tatlımızı koyuyoruz. Yanına da dondurma ilave ederek servis ediyoruz. Afiyet olsun ...

Yorumlar

Yorum Gönder