25 Ocak 2012 Çarşamba

Arnavut Ciğeri



Efendim ciğer bizim en sevdiğimiz sakatatlardandır. Sakatatlar son derece faydalı olmalarına rağmen bir o kadar da kuvvetli besinler olduğundan sıkça tüketilebilecek şeyler değildirler. Taze dana ciğeri bulduğumda alır Arnavut ciğerini hemen yaparım. Son derece basit, hızlıca yapılan bir yemek. İster ana yemek isterseniz de yemek davetlerinizde meze ya da ara sıcak olarak kullanabileceğiniz bir yemek. Neyse lafı fazla uzatmadan tarife geçelim en iyisi :)

Malzemeler :
  • 1/2 kg. dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için çiçek yağı
  • 2 adet büyük patates ( Garnitür için )
  • 1 büyük baş soğan ( Garnitür için, piyazlık doğranmış )
  • Tuz, sumak ve maydanoz
Yapılışı: Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve kızartın. 1 bardak unu temiz bir poşete koyun üzerine tuz ve karabiberi ilave edin. Ciğerleri alırken küp küp doğrattıysanız yıkayıp, suyunu iyice süzün ve hazırladığımız un poşetine koyun. Ciğeri bütün halde aldıysanız, önce zarını soyup, küp küp doğrayın sonra yukarıda söylediğimiz işlemi uygulayın. Poşetin ağzını kapatıp ciğerleri güzelce unlanmasını sağlayın. Tüm ciğerler iyice unlanınca bir tabağa ya da bir kağıt üzerine ciğerleri fazla ununu silkeleyerek alın. Tavaya bolca yağ koyup iyice kızdırın ve ciğerleri atın. Yaklaşık 2-3 dakika içerisinde ciğerleriniz pişmiş olacaktır. Eğer çok pişmiş istiyorsanız biraz daha kızartabilirsiniz. Bu işlemi ciğerleriniz bitene kadar devam edin. Servis ederken kızarmış patates ve piyazlık doğranmış,tuz ve sumakla ovulup, maydanozla tatlandırılmış soğanla birlikte yapabilirsiniz. Bu arada ciğerin miktarını kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Afiyet olsun ...

1 yorum:

  1. Beğenmenize sevindim. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu aralar çok yoğun olduğumdan maalesef ilgilenemedim blogumla ama en kısa zamanda yeniden yeni tarfilerle burada olacağım inşallah :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...