Kremalı Mantar Çorbası


Eşimin çok sevdiği bir çorbadır. Maalesef benim üşengeçliğimden uzun aralarla yaparım. Genelde 2 türlü yaparım bu çorbayı. Her iki türlü de gayet leziz oluyor. Hadi başlayalım :)

Malzemeler:
  • 10 adet iri mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk süt / 1 paket krema (2.yöntem için)
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
Mantarlarımızı yıkayıp (mantar yıkanmaz deniyor ama ben ne olursa olsun yıkıyorum) doğruyoruz. Tencereye sıvı yağımızı koyup mantarları ilave ediyoruz ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra 2 kaşık unumuzu ilave edip unu ve mantarları beraber kavurmaya devam ediyoruz. Un renk değiştirince yani yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra soğuk sütü ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Mümkünse çırpma teli ile karıştırırsak unun topaklanmasını da önlemiş oluruz. Sütü ilave edip una yedirdikten sonra 2 bardak suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya çıktıktan sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Kapatmadan önce tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Bu birinci yöntem idi.
İkinci yöntem ise; unu kavurduğumuz noktaya kadar her şey aynı. Un kavrulduktan sonra bu kez soğuk süt yerine 1 bardak suyu ilave edip unu yedirip, yine 2 bardak daha su ilave ediyoruz. Kaynamaya çıkana kadar yine karıştırıyoruz ve kaynamaya çıkınca altını kısıp 5 dakika kaynatıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra 1 paket kremamızı, tuzumuzu ve karabiberimizi ilave ediyoruz ve 2 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
Eğer krema kullanarak yaparsanız mantarları kavururken koyduğunuz yağı mümkün olduğunca az kullanın. Malum krema yağlı :) yerken sizi yağ boğmasın :) Afiyet olsun...

Yorumlar