Eşimin çok sevdiği bir çorbadır. Maalesef benim üşengeçliğimden uzun aralarla yaparım. Genelde 2 türlü yaparım bu çorbayı. Her iki türlü de gayet leziz oluyor. Hadi başlayalım :)
Malzemeler:
- 10 adet iri mantar
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt / 1 paket krema (2.yöntem için)
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Mantarlarımızı yıkayıp (mantar yıkanmaz deniyor ama ben ne olursa olsun yıkıyorum) doğruyoruz. Tencereye sıvı yağımızı koyup mantarları ilave ediyoruz ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra 2 kaşık unumuzu ilave edip unu ve mantarları beraber kavurmaya devam ediyoruz. Un renk değiştirince yani yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra soğuk sütü ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Mümkünse çırpma teli ile karıştırırsak unun topaklanmasını da önlemiş oluruz. Sütü ilave edip una yedirdikten sonra 2 bardak suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya çıktıktan sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Kapatmadan önce tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Bu birinci yöntem idi.
İkinci yöntem ise; unu kavurduğumuz noktaya kadar her şey aynı. Un kavrulduktan sonra bu kez soğuk süt yerine 1 bardak suyu ilave edip unu yedirip, yine 2 bardak daha su ilave ediyoruz. Kaynamaya çıkana kadar yine karıştırıyoruz ve kaynamaya çıkınca altını kısıp 5 dakika kaynatıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra 1 paket kremamızı, tuzumuzu ve karabiberimizi ilave ediyoruz ve 2 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
Eğer krema kullanarak yaparsanız mantarları kavururken koyduğunuz yağı mümkün olduğunca az kullanın. Malum krema yağlı :) yerken sizi yağ boğmasın :) Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder