Zamanı Geçmeden .... Çıntar


Evet kısa zamanda mevsimi geçtiği için Kasım ayı içerisinde ve havaların durumuna bağlı olarak Aralık ayı içerisinde de bulabilirsiniz. Son derece lezzetli bir mantar türüdür. Çam ağacı diplerinde yağmurlardan sonra çıkarlar. Biz genelde semt pazarından alıp yiyoruz. Bildiğim kadarıyla demir eksikliğine faydası bulunan çıntarın, zayıflama programlarında da tercih edilen bir sebze olduğunu duymuştum :). Çıntar hakkındaki bu kısa bilgiden sonra gelelim tarifimize...
Çıntarın yapılışı: Çıntarın bir iki farklı pişiriliş tarzı var aşağıda bunları bulabilirsiniz. :)
  •  Biz genelde çıntarı iki türlü pişiririz. Birincisi güzelce yıkayıp, hafif kurulatıp una bulayıp kızgın yağda kızartırız. İsterseniz önce yumurtaya sonra una bulayarak da kızartabilirsiniz.
  • İkinci bir yapılış tarzı olarak da çıntarları küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında kavurabilirsiniz. Dilerseniz bir baş soğan da ilave edebilirsiniz.
  • Bir üçüncü seçenek ise normal mantar sote yapar gibi de pişirebilirsiniz.
Servis önerisi olarak da üzerine limon sıkarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun....

Yorumlar