Balkabaklı Pasta


Doğum Günü Pastalarımdan Diğeri
Size daha önce kendi doğum günüm için yaptığım pastalardan bahsetmiştim. Bir tanesini yayımlayabilmiştim az sonra yazacağımı maalesef elim eripde bir türlü yazamadım. Az sonra yazacağım çok ilginç bir tarif. Tamamen kendi uydurmam olan, çeşitli bileşimlerin sonucu olan bir tarif. Son derece orjinal. Yaparken çok korkmuştum çünkü neye benzeyeceğini bilmiyorum. Ama çok beğenildi. Biraz zahmetli ama eğer mutfakta olmaktan ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorsanız mutlaka deneyin derim :)

Malzemeler:

Pasta Tabanı için :
  • 1,5 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
  • 125 gr. tereyağı yada margarin
  • 1 avuç kırık ceviz
Krema için:
  • 3 su bardağı süt 
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
 Taban hazırlama için:
  • 1 su bardağı ılık süt (tabanı ıslatmak için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Tabanımızı yapmak için tüm toz malzemelerimizi bir kaba alıyoruz. Tereyağını ya da margarini ve 3 kaşık soğuk suyu ilave edip yoğuruyoruz. Hamur sert bir hamur olacak. Hamur kıvamını alınca ben kelepçeli kalıp kullanarak pişirdim. Çünkü daha sonra kremasını ilave ettiğimizde şekil vermek için kolaylık sağlıyor. Hamuru kelepçeli kalıbın (kalıbın içerisine yağlı kağıt yerleştirin) içerisine elinizle bastırarak güzelce yayın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Fırınınızın pişirme alışkanlığını sizler daha iyi bildiğinizden arada kontrol ederek farklı zamanlamayla da pişirebilirsiniz. Tabanımız gayet sert, kabarmamış, bisküvi kıvamında olacaktır. Tabanı fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Önce size bal kabağı püresini nasıl yapacağınızı anlatayım. 1 su bardağı püre için kalınca bir dilim bal kabağı yeterli olacaktır. Marketlerde dilim halinde satılıyor. Kabağı soyup üzerine 1 çay bardağı kadar şeker gezdirip pasta tabanını hazırlayana kadar bir yerde şekeri eriyene kadar bekletin. Daha sonra eğer su salmışsa o suya 1 çay bardağı su ilave ederek güzelce haşlayın. Su salmamışsa 1 su bardağı su ilave edip haşlayın. Gayet yumuşak bir kıvamda haşlanmış olması gerekiyor. Haşlandıktan sonra kabağı blenderla ya da mikserinizde püre haline getirin. Kremamızı yapmak içinse vanilya ve labne peyniri haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya çıkınca 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatın ve vanilyayı ekleyip çırpın. Krema ılınınca içersine hazırlamış olduğunuz bal kabağı püresini ve labne peynirini ilave edip mikserle iyice karışana kadar çırpın.
Gelelim tabanımızın ve kremamızın birleştirilmesine. Kelepçeli kalıp da bekleyen tabanımızı 1 tatlı kaşığı şekerle karıştırılmış ılık süt ile ıslatıyoruz. Üzerine tüm krema karışımını döküyoruz ve üzerini düzeltiyoruz. Buzdolabında 1 gece kelepçeli kalıbı çıkartmadan bekletiyoruz. Servis etmeden önce kelepçeyi açarak dikkatlice kalıptan çıkarıyoruz ve üzerini kırık cevizle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun ...

Yorumlar