Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sardalya


Biz kışın hemen hemen her hafta balık yeriz. Büyük küçük fark etmez tüm balıklar kabulümüzdür ama kışın yağlı küçük balıklar daha lezzetli oluyor. Zaten kış ayları içinde genelde küçük balıklar tavsiye edilir. Çünkü onların mevsimidir. Eğer bulabilirsem size tarifin altında balık zamanları ile ilgili bir çizelge yayınlarım. Eminim hepiniz tavada balık kızartmayı yada buğulama balık yapmayı gayet iyi biliyorsunuzdur ama ben yine de paylaşmak istedim. Belki aklınıza gelir de balık yaparsınız bu hafta diye. Malum balık son derece yararlı ve sağlığımız açısından da bir o kadar önemli. Özellikle hamile bayanlar olmak üzere tüm bayanlar için geçerli başka kısa bir bilgi de küçük balıkları kılçıkları ile yemeği başarırsanız ki kızarınca gayet kolay oluyor :) kemik erimesine karşı gayet sağlam bir yardımcı bulmuş olursunuz.


Malzemeler:
  • 1 kg. sardalye
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Sardalyeleri temizliyoruz ya da temizlenmiş olarak almışsak güzelce yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Sonra temiz bir poşet içerisinde mısır unu, un, tuz ve karabiberi iyice karıştırıyoruz. Süzülen balıklarımızı tavaya yetecek miktarda un karışımının olduğu poşete atıp, poşeti çalkalıyoruz. Kızgın yağda balıklarımızı kızartıyoruz. Bu işlemi balıklar bitene kadar devam ediyoruz. Temiz poşeti olmayanlar unları bir kapta karıştırarak tek tek balıkları bu una bulayabilirler ama poşet yöntemi hem pratik hem de daha temiz oluyor. Afiyet olsun ....

Balık Takvimi







       






     
       B : BOĞAZ
       K : KARADENİZ
       E : EGE
       A : AKDENİZ
       M : MARMARA
     
       Grafiklerdeki yeşil gülen yüz en iyi ve lezzetli zamanı, siyah yüz yenilebileceği zamanı, kırmızı asık yüz ise yenilemeyeceği zamanı simgeliyor. 

Yorumlar