Yumurtalı Pırasa Kavurma


Kış sebzeleri çoğu zaman sevilmezler. Ama onları sevdiğimiz başka şeylerle kombine ettiğimizde, farklı tatlar yarattığımızda yenme oranlarını arttırabiliriz diye düşünüyorum. Bu tarif de annemden. Biz severek yiyoruz umarım sizde seversiniz.

Malzemeler:
  • 1/2 kg. pırasa
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Limon
Yapılışı:
Pırasaları temizleyip şeritler halinde yani pırasayı çenterek kibrit çöpü uzunluğunda doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup pırasaları ilave ediyoruz. Pırasalar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Gerekirse bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Çünkü bazen sebzeden kaynaklı sert kalma durumu olabiliyor. Pırasalar yumuşayıp, kavrulduktan sonra bir kapta yumurta, tuz, pul biber ve limonu (limon miktarını damak tadınıza göre siz ayarlayın. ben yarım limonun suyunu kullandım) çırpıyoruz. Kavrulan pırasaların üzerine döküyoruz ve karıştırarak pişmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun ...

Yorumlar