Krokan

Bu hafta sonu Lezzet Dergisinin yeni sayısında gördüğümüz bir tarif. Eşim bayılır buna. Ne zamandır istiyordu. Birde bu tarifi görünce hafta sonu iyice bastırdı. Hatta mutfağa gidip malzemeleri bile kendi hazırladı diyebilirim :) Aslında çok kolay ve dilediğiniz gibi tatlandırabileceğiniz ve kullanım alanı da oldukça bol. Yaptığınız pastaların içine, misafirlerinize şekerleme olarak ya da gideceğiniz yerlere hediye olarak :)


Malzemeler:
  •  250 gr. toz şeker (1+1/2 su bardağı tam geliyor)
  • 100 gr. kırılmış badem içi
  • 100 gr. kırılmış fındık
  • 50 gr. ceviz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı: 
Şekeri tavaya koyuyoruz, üzerine limon suyunu gezdiriyoruz. Orta dereceli ateşte tüm şeker eriyip karamelize bir hal alana kadar bekliyoruz. Bu sırada çerezleri kırıyoruz. Yalnız çok küçük parçalara ayırmayın. Mümkün olduğunca iri parçalar halinde kalsınlar. Hatta bütün bile bırakabilirsiniz ama parçalanmış bize daha kullanışlı geldiğinden biz parçaladık. Şeker karamelize olduğunda çerezleri ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepisye döküyoruz. Kaşıkla bastırarak kalınlığı istediğimiz şekilde ayarlıyoruz. 10-15 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuyunca dilediğimiz büyüklükte parçalara ayırıp, kullanıyoruz. Afiyet olsun ...

Yorumlar