Çıtır Tavuk Parçaları



Bu tarif çoğu zaman hayat kurtaran çok basit ama bir o kadar da lezzetlidir. Kimi zaman aniden gelen bir misafir için kimi zamanda tavuk yedirmekte zorlandığınız küçük haylazlar için ideal bir karışım :) Hem malzemesi az hemde pişirmesi kolay. Bir kez eliniz alıştımı bırakamayacağınız bir tarif.

Malzemeler:
  • 500 gr tavuk göğsü (tavuk bonfile)
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5-2 su bardağı galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Toz bulyon
Yapılışı: Tavuk göğüslerini istediğiniz şekilde küçük parçalar halinde doğrayın. Bir yayvan kaba unu koyun. Tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın. Diğer bir kapta yumurtaları ve 1 çay bardağı sütü beraber çırpın.  Son olarak da yine yayvan bir kapta galeta unu karabiber, toz bulyon ve dilerseniz acı biber ilave ederek harmanlayın. Hazırladığınız tavuk parçalarını önce una sonra yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayıp bir kaba alın. zamanınız varsa bir süre dolapta bekletin. Yoksa dilerseniz yağlı kağıt serili tepsiye dizip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Ya da arzu ederseniz bol yağda kızartabilirsiniz. Tabi ki bol yağda kızartmak çok daha lezzetli ama fırında bizim sevdiğimiz çıtır bir lezzet. Davet sofralarında ara sıcak yada atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun ...

Yorumlar