Elmalı Milföyler



Yapımı çok basit ve ani misafir baskınlarında hayat kurtarıcı bir tatlı ikram :) Eğer deep freeze nizde sürekli milföy bulunduruyorsanız o zaman sizin için güzel ve pratik bir tarif.

Malzemler:
  • 2 orta boy elma
  • 4-5 adet ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (elmalarınız ekşi ise şeker miktarını arttırabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 10 adet milföy
  • Yarım çay bardağı süt
  • Pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı: İlk olarak iç malzemeyi hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, rendenin iri tarafı ile rendeliyoruz. Tavada şeker ile birlikte rendelenmiş elmaları suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Elmalar suyunu çekince irice dövülmüş olan ceviz parçalarını ve tarçını ilave edip 1 dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, 5 dakika kadar yumuşamalarını belkiyoruz. İç harcımızı kenara yakın bir şekilde koyup, üçgen şeklinde milföyleri kapatıyoruz ve bir çatal yardımıyla uçlarını iyice bastırıyoruz ki pişerken açılmasınlar. Bütün milföyleri aynı şekilde hazırladıktan sonra bıçak yardımıyla üzerlerine bir iki küçük delik açıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerne fırça yardımıyla süt sürüyoruz. 180-200 derece arası ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ılınınca üzerlerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Mümkünse ılık olarak servis ederseniz daha iyi sonuç alırsınız. Afiyet olsun ...

Yorumlar