Karışık Pizza ( Tamamen Ev Yapımı :) )



Son zamanlarda dışarıdan yediğimiz pizzalar bize biraz ağır gelmeye başladı. Belki ağız tadımızda değişim yaşıyoruz ya da soslarındaki değişiklikler bizi bozmaya başladı. O yüzden bende evde pizza yapmaya karar verdim. İlk deneyim oldukça başarılı oldu. Sadece ben biraz bol kepçe lokantası olduğumdan üzerine koyduğum malzemeler fazla gelmişti :) Aşırı bol malzemeli olmasına rağmen oldukça lezzetliydi. Aşağıda üzerine koyduğum malzeme listesini dilediğiniz malzemeleri değiştirerek kendi ağız tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Ben evde ne varsa onları kullanarak yaptım. Şimdiden kolay gelsin :)

Malzemeler:
Hamur için
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (varsa yoğurdun suyundan da ilave edin)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
Sosu için
  • 1 paket domates püresi (yaz ise irice bir domatesin rendesi)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, karabiber, tuz
Üst malzemeleri
  • 1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 küçük kutu mısır
  • 100 gr sosis (halka halka doğranmış)
  • 50 gr salam (ince şeritler halinde kıyılmış)
  • 2 adet sivri biber (ince ince doğranmış)
  • 1 büyük domates (ince ince doğranmış)
  • 10 dilim sucuk
  • 2 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar
Yapılışı: 1 bardak ılık sütün içerisinde 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket mayayı eritip 15 dakika bekleyin. Havuz halinde açılmış unun içerisine mayayı yoğurdu ve zeytinyağını ilave edin. 1 bardak suyu da  yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamur kıvamını buluncaya kadar un ilave edin. Hamur kıvam alınca üzerini ıslak bir bezle örtün ve 1-1.5 saat ılık bir yerde bekletin. Hamur mayalanırken sizde üzerine koymak istediğiniz malzemelerinizi hazırlayın. Üzerine süreceğiniz sosu da bir kap içerisinde hepsini karıştırarak hazırlayın. Yaz ise rendelenmiş domatesi, kış ise domates püresini bir kaşık salçayı zeytinyağı dövülmüş 2 diş sarımsağı tuz karabiber ve kekiği karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra büyüklüğüne göre 2 ya da 3 bezeye ayırın. Un serptiğiniz tezgahta dilediğiniz incelikte hamuru açın. Biz ince hamur sevdiğimiz için ben yarım parmak kalınlığında açıyorum. Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Üzerine hazırladığınız sostan yayın. Sosun üzerine bir miktar kaşar rendesi serpin. Onun üzerine dilediğiniz malzemelerden koyun. Yalnız dikkat edin benim düştüğüm duruma düşüp pizzayı yerinden kalkmayacak kadar çok malzemeyle doldurmayın. :) En son olarak da bir kat daha kaşar rendesi serpin ve 200 derecede ısıtılmış fırında iyice pişene kadar pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun ...

Yorumlar